Kolej kami sentiasa memastikan kemudahan prasarana yang lengkap agar semua pelajar dapat merasai persekitaran yang kondusif ketika belajar di sini.

Kemudahan Bilik Kuliah

Semua bilik kuliah adalah berhawa dingin dan dilengkapi dengan peralatan mengajar dan pembelajaran yang moden. Keselesaan pelajar-pelajar dalam waktu pembelajaran adalah keutamaan kami bagi menjamin kualiti secara berterusan.

Perpustakaan

Perpustakaan Wan Nong mengandungi koleksi buku terkini untuk tujuan rujukan. Terdapat juga jurnal, majalah dan bahan bacaan lain yang boleh dibaca dan dipinjam. Kemudahan lain di perpustakaan ialah mesin fotostat dan komputer berinternet yang dapat membantu pelajar membuat rujukan dan kajian dalam menyempurnakan tugasan masing-masing.

Makmal Komputer

Makmal komputer Kolej dilengkapi komputer berteknologi terkini dan semua pelajar dibenar menggunakannya untuk melaksanakan tugasan dan projek. Talian internet berkelajuan tinggi juga turut dibekalkan secara total diseluruh pelusuk kampus bagi memjamin semua pelajar dapat berhubung diantara satu sama lain.

Zon Ilmiah Pelajar

Kolej menyediakan ruangan ini bagi membolehkan pelajar berehat, berinteraksi antara satu sama lain.

Makmal Simulasi

Makmal Simulasi di KPAKK lengkap dengan bahan bantu mengajar serta bilik pemerhatian. Pelajar boleh menjalankan aktiviti bersama kanak-kanak di sini atau menggunakan konsep main peranan seolah-olah mereka berada di dalam TASKA / TADIKA.

Kemudahan Internet dan Wireless

Kolej turut menyediakan kemudahan perkhidmatan internet berjalur lebar di sekitar kawasan Kolej.